top of page

Bewaar tips

Drie hongerige koppies gluren over de rand van het aanrecht.

"Is hij al afgekoeld, mama?"

"Hoezo?" vraag ik met een glimlach.

"Proeven of hij lekker is!" gillen ze in koor.


Invriezen

Bij ons haalt het brood de vriezer niet vaak, maar gelukkig kan het wel. Als ik te veel heb voor de aankomende drie dagen, snijden we het brood in plakken en vriezen het in. Je kan het makkelijk even in de rooster (laagste stand) ontdooien en dan wordt het zo weer knapperig. Een heel brood of de mini bollen invriezen kan natuurlijk ook. Het duurt wel wat langer om te ontdooien, omdat het veel water bevat. De bolletjes kun je ook +_5 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden bakken voor een krokante korst en zacht kruim.


Papieren zak

Als je het brood niet meteen invriest, adviseer ik het om gewoon op de plank te bewaren. Op het snij-vlak en alleen afsnijden wat je direct opeet, zodat het zo min mogelijk uitdroogt. In plastic zakken of bakken wordt de korst taai en zacht en dat is jammer (vind ik). Een papieren zak kan dan weer wel en scheelt je een hoop kruimels op het aanrecht (en is minder vatbaar voor kleine rovertjes).



Comments


bottom of page